WPSE 54

WordCamp Europe stundar

I helgen är det WordCamp Europe i Belgrad. Undertecknad skulle förstås vara där, men omständigheter har satt käppar i hjulen så jag får kolla på livestreamen istället. De vanliga biljetterna är slut men just livestreambiljetterna finns kvar, och är gratis – knip en här.

Fortfarande inga akuta ärenden för WordPress 4.9.7 så än så länge avvaktas det till efter WordCamp Europe innan någon får ansvaret för den versionen. Naturligtvis finns flera representanter på plats i Belgrad, så vill du bidra till WordPress är det en bra idé att leta rätt på dem.

Apropå utveckling så har diskussionen kring JavaScript-dokumentationen kommit vidare. Läs mer här.

Om du är intresserad av säkerhets- och malware-frågor så har Wordfence publicerat en whitepaper om ”BabaYaga”. Det är ingen ny malware som drabbar WordPress, men tydligen dyker den upp ofta.

Översättningstillägget WPML 4.0 har problem med ”Media Translation” – här skriver de om vad som hänt och vad du kan göra åt det.

Den senaste versionen av WordPress är 4.9.6.

Tillägg: User Switching

bland behöver man se hur en webbplats fungerar och beter sig för andra användare. En variant är att be om deras lösenord och logga in som dem, men det är förstås inte särskilt säkert. Då är tillägget User Switching en bättre idé.

Med User Switching kan alla användare med behörighet att lägga till samt ändra användare (administratörer respektive superadministratörer) gå till en användares profil och trycka på nya valet Växla till. Resultatet är att du ”blir” användaren, med det lilla tillägget att du inte kan se eller ändra lösenord, samt kan växla tillbaka till dig själv via adminlisten högst upp.

En annan funktion som User Switching erbjuder är att vara utloggad utan att logga ut. Funktionen heter Växla av och finns även den i adminlisten högst upp. På så vis kan du se hur sidan ser ut för en icke-inloggad användare, utan att egentligen logga ut, vilket säkerligen kan vara användbart i vissa specialfall. Du ”loggar in” igen, eller växlar på om du vill, via sidfoten på din sida eller på inloggningssidan.

User Switching kan vara ett användbart verktyg när du jobbar med WordPress-webbplatser med olika användarroller och eventuell problematik däromkring. Känner du igen dig i detta så bör du absolut ta en titt.

👉 User Switching

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.