WooCommerce introducerar nya block i version 3.7

Version 3.7 är inte en lika stor uppdatering som namnet antyder. WooCommerce-teamet har som målsättning att släppa mindre uppdateringar med kortare mellanrum mellan varje uppdatering, precis som teamet bakom WordPress Core, och version 3.7 har därför ett mindre fotavtryck än vi är vana vid. Den mest märkbara nyheten i 3.7 är att det har tillkommit tre nya WooCommerce-block i blockredigeraren. De är:

  • Listning av produktkategorier-block
  • Framhävd produktkategori-block
  • Produkter filtrerade efter tagg-block

En annan välkommen nyhet i WooCommerce 3.7 är ett nytt ”Extra innehåll”-textfält (Additional Content) i alla e-postmallar, i vilket man kan enkelt kan justera brödtexten i alla e-postmeddelanden som skickas genom WooCommerce. För att ändra dessa texter i tidigare versioner behövde man kopiera mallarnas filer från tillägget till webbplatsens tema och göra ändringar direkt i mallkoden.

WooCommerce 3.7 höjer också tilläggets systemkrav något, till WordPress 4.9 och PHP 5.6. De som har äldre versioner av WordPress eller PHP på sin server kommer inte att kunna uppdatera till WooCommerce 3.7. De höjda systemkraven ska möjliggöra prestandaförbättringar i framtida versioner av WooCommerce, vilket alltid är välkommet. Mer information om vilka nyheter som ingår i version 3.7 finns på tilläggets officiella utvecklingsblogg.

Som alltid bör du ta en säkerhetskopia innan du uppdaterar dina teman och tillägg – särskilt om det är ett så affärskritiskt tillägg som WooCommerce. Du hittar mer information om hur du ska gå till väga när du uppdaterar WooCommerce i tilläggets dokumentation.

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.