WPSE 101: WooCommerce-projekt toppar en lugn vecka

Det är alltid lite av ett antiklimax efter en stor milstolpe, som att skicka det hundrade numret och lansera en ny webbplats, men vi ska inte hänga läpp för det. Här kommer nyhetssvepet för den här veckan, vilket du även kan läsa på WPSE. Nu kör vi! 🏎

Två WooCommerce-projekt har uppdaterats den här veckan, nämligen WooCommerce Blocks och WooCommerce Admin. Det förra är tillägget där WooCommerce-blocken utvecklas, för att senare inkluderas i WooCommerce, och nytt i 2.4 är block för sökning samt listning av produktrecensioner, förutom buggfixar förstås. WooCommerce Admin, som är en försmak på hur admingränssnittet kommer se ut för WooCommerce i framtiden, bjuder främst på buggfixar i 0.18.0. Vi ska ta en närmare titt på WooCommerce Admin på WPSE i framtiden.

Någorlunda relaterat: Nyheterna i WooCommerce 3.7.

Arbetet med blockredigeraren i tillägget Gutenberg går framåt. Version 6.4 handlar ger omslagsblocket stöd för bakgrundsfärg istället för en bild eller video, och du kan nu även ändra storlek på det. Dessutom har man förbättrat skrivupplevelsen något, och mosat buggar inför WordPress 5.3 (som nu har ett släppdatum).

På tal om WordPress 5.3 så vet vi något om det nya standardtemat, Twenty Twenty, men däremot är det oklart om vi får säga något… Vi återkommer i ärendet! 🤫

Om-sidan som visas efter varje större WordPress-uppdatering behöver lite kärlek, för den är tydligen väldigt svår att jobba med. Här kan man tycka till, vilket med fördel görs snart eftersom det här skulle kunna ske i 5.3-cykeln.

Vilka tillägg laddas ned mest från wordpress.org? Här är de 50 största. Många kommer ladda om den här sidan frenetiskt.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.2.2. Nästa vecka kommer dock 5.2.3, vilken mosar lite buggar.

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.