WordPress 5.3 får nytt standardtema

I och med WordPress 5.3, nästa stora version av WordPress, så blir det ett nytt standardtema. Det har nämnts tidigare, men inte riktigt basunerats ut förrän på gårdagens utvecklarchatt. Då blev det också känt att Anders Norén, känd temadesigner och tillika medarbetare här på WPSE, står för designen. Än så länge är inget visat publikt, men det blir det förstås ändring på snart. Vi kommer självfallet följa upp det mer ingående, inte minst med Anders egna ord.

Arbetet verkar gå framåt utan större problem så här långt. Gutenberg 6.4, den version som ligger som grund till blockredigeraren i WordPress 5.3, är så gott som inne redan, vilket förstås är en stor puck.

Planeringen för WordPress 5.3 har blivit lite tydligare också. Här är den uppdaterade planen.

  • Beta 1 den 23 september.
  • Beta 2 den 30 september.
  • Beta 3 den 7 oktober.
  • Lanseringskandidat 1 den 15 oktober.
  • Lanseringskandidat 2 den 22 oktober.
  • Lanseringskandidat 3 den 29 oktober.
  • Lanseringskandidat 4 (om den behövs) den 5 november.
  • Test av lanseringsflödet den 11 november.
  • Lansering den 12 november.

Mer om WordPress 5.3 allt eftersom det kommer!

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.