Oktobermeetup om WordPress 5.3 och Twenty Twenty

I går var det meetup i Stockholm, som vi tidigare rapporterat om, och såväl kommande WordPress 5.3 som det nya standardtemat Twenty Twenty stod på agendan.

Frågestund!

Först ut var undertecknad, som berättade om nyheterna i den nya WordPress-versionen. 5.3 är släppt i lanseringskandidat nu, så vi är väldigt nära den slutgiltiga versionen. Här pratades det om nyheterna i blockredigeraren, wp-admin, hälsokontrollen, med mera. Det är ganska mycket nytt och trevligt i 5.3, så det fanns en del att gå igenom.

Dessutom visades boken Webbpublicering med WordPress 2019 upp, och åhörarna fick svära att avaktivera Classic Editor-tillägget om de fortfarande körde det. Ärligt talat, ge blockredigeraren en chans nu – det är dags!

Efter lite förfriskningar klev Carolina Nymark upp på scenen och pratade om det nya standardtemat, Twenty Twenty, och hur processen varit. Efter denna introduktion så körde hon en livedemonstration. Det är nog många som kommer ge Twenty Twenty en chans!

Meetupen anordnades av WordPress Stockholms meetup-grupp. Gå med där så missar du inte framtida meetups!