Nyheterna i WooCommerce 3.8

Den 5 november släpps version 3.8 av WooCommerce, men redan nu kan lanseringskandidaten laddas ner och köras. Idag, den 29 oktober, släpptes dessutom den andra lanseringskandidaten av WooCommerce 3.8 med fixar som rapporterats under testningen.

I WooCommerce version 3.8, som är en relativt liten uppdatering, är den största nyheten att WooCommerce Blocks version 2.4 är inkluderas. WooCommerce Blocks är tillägget där nya block som ska inkluderas i WooCommerce testas, lite som Gutenberg-tillägget med andra ord.

WooCommerce har tidigare haft block så som listor på produktkategorier, senaste tillagda produkterna och bästsäljande produkter. I och med WooCommerce Blocks version 2.4 så läggs blocken produktrecensioner och produktsök till. Det har även gjorts en del fixar för de existerande blocken. 

Produktrecensioner

Recensionsblocken är uppdelade i:

  • All Reviews (visar urval av alla recensioner)
  • Reviews by Product (visar recensioner på en specifik produkt)
  • Reviews by Category (visar recensioner från en specifik kategori)
Blocken hittar du under rubriken WooCommerce, eller så söker du efter dem

Om blocket Review by Product är valt så visas denna vy ut innan filtreringen och recensionerna:

Review by Product

Om blocket Review by Category är valt så visas denna vy ut innan filtreringen och recensionerna:

Review by Category

När ett av blocken är tillagt så finns det en hel del filtrering i sidomenyn till höger. Du kan bland annat filtrera efter antalet recensioner, samt ställa in om datum, namn på recensent och produktbild ska visas ut.

Blocket All Reviews tillagt i blockredigeraren

Så här kan en sida i temat Storefront se ut när blocken Handplockade produkter och Review by Product är tillagda.

Produktsök

Blocket Product Search är ett enkelt, men användbart block, som visar ut en titel och ett sökfält. Vid sök läggs parametern &post_type=product till i URL:en, vilket filtrerar sökresultatet till enbart posttypen för produkter. I övrigt beter sig sökfältet precis som vanligt, och skickar besökaren till sajtens sökresultatsida. 

Så här kan en sidan i temat Storefront se ut när blocken Product search och Handplockade produkter se ut:

Övrigt

Det finns gott om mindre förbättringar och fixar i version 3.8. Exempelvis sidmallen content-widget-price-filter.php som har lagts till för att visa ut product price filter widget, vilken tidigare låg i WooCommerce core.

Sajter som inte kör PHP 7 och WordPress 5.0 kommer fortfarande få en notifikation om att uppdatera, men minimikraven för den här versionen av WooCommerce ändras inte. Däremot så är det planerat att version 3.9 av WooCommerce ska kräva PHP 7 samt WordPress 5.0, så för er som inte har uppdaterat ännu: gör det!

Vill du se alla nyheter och förändringar i WooCommerce 3.8 så finns listan här

Kom ihåg att uppdatera WooCommerce den 5 november!