WPSE 119: Gutenberg 7.2 leder lugn nyhetsvecka

Gutenberg 7.2 (testtillägget för blockredigeraren) är förstås en ganska stor lansering eftersom den innehåller arbete från jul- och nyårshelgen. Förutom en massa fixar så finns det nu stöd för block med flera knappar.

Apropå blockredigeraren så har Elegant Themes utannonserat bättre kompatibilitet för Divis layoutblock i just denna.

WooCommerce Admin, testtillägget för framtidens adminpanel för WooCommerce, har uppdaterats, till version 0.24.0.

Temagruppen på wordpress.org har haft möte och diskuterat hur man ska få fler personer att gå igenom teman som vill publiceras för nedladdning. Inga konkreta lösningar ännu, men diskussion pågår. Man sammanfattar även 2019 med lite statistik i det här inlägget.

Jetpack har släppts i version 8.1 och är äntligen kompatibel med nya standardtemat Twenty Twenty. På tiden, kan man tycka… För övrigt har man meddelat att man kommer ta bort funktionen för separat mobildesign i mars, men det är väl ingen som använder den numera, när alla teman är responsiva?

Cory Miller, känd från iThemes men numera frikopplad därifrån, kliver in som partner i sajten Post Status. Grattis till dem!

Tilläggen InfiniteWP Client och WooCommerce Store Exporter har haft läskiga säkerhetshål, så se till att de är uppdaterade om du kör någon av dessa.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.3.2.

Thord D. Hedengren, redaktör

PS. Vi kan driva WPSE – både sajten och nyhetsbrevet – tack vare våra kära sponsorer. Nu skulle vi behöva en till, så om du eller ditt företag har möjlighet att sponsra vill vi gärna höra av dig! Vill du hjälpa till så använd formuläret här. Tack! 🙏