WPSE 122: All in One SEO Pack får ägare, WooCommerce 4.0 i mars, och en väldig massa block

Populära tillägget All in One SEO Pack ägs numera av Awesome Motive, vilka även sitter på sajten WPBeginner samt tillägg som WPForms och MonsterInsights. Michael Torbert, som ligger bakom All in One SEO Pack, följer inte med i affären, men i övrigt ska det vara samma team och allt fortsätter som vanligt. Grattis till alla inblandade, och kanske blir det lite mer koncentrerad konkurrens till Yoast SEO, det är alltid bra.

WooCommerce 4.0 är tänkt att släppas i början av mars, och innehåller det nya admingränssnittet. Det här är alltså en lite större version, med förändringar i databasen, så saker kan gå sönder – tester blir synnerligen viktiga. Betaversionen bör komma vilken dag som helst.

Det har börjat föras diskussioner kring blockbaserade teman, och föga förvånande bestämdes inte särskilt mycket på första mötet, men här finns mötesanteckningarna om du är nyfiken.

Gutenberg, tillägget där blockredigeraren utvecklas, har nått version 7.4. Största nyheten är förbättringar i navigationsblocket samt färginställningar för såväl kolumn- som gruppblocket. I övrigt rusar arbetet med blockstöd överallt framåt, med gränssnitt för sajtredigering och globala CSS-regler.

Apropå block så har ytterligare ett blocksamlingstillägg släppts, nämligen Guteblock. I skrivande stund finns det tolv block i Guteblock-tillägget, men det blir fler. Snart kommer vi nog börja prata om att det är för många block – mer är inte alltid bättre.

Panelen ska kunna nås via REST API:t på bra sätt, så här finns ett förslag på nya endpoints. Tyck till om sådant intresserar dig.

Har du gått på WordPress-meetup under 2019? Då vill den globala meetupgruppen veta vad du tyckte, så svara på undersökningen.

Åtta buggar mosades i bbPress version 2.6.4, med en 2.6.5 planerad någon gång i februari, samtdigt som arbetet med nästa stora version, 2.7, fortsätter.

Slutligen så har Servebolt, som är en tidigare WPSE-sponsor, har anställt Remkus de Vries, känd från bland annat WordCamp Europe. Vilken värvning, grattis!

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.3.2.

PS. Vi kan driva WPSE – både sajten och nyhetsbrevet – tack vare våra kära sponsorer. Nu skulle vi behöva en till, så om du eller ditt företag har möjlighet att sponsra vill vi gärna höra av dig! Du får hemskt gärna använda formuläret här. Tack! 🙏