WPSE 130: WordPress 5.4 är här!

WordPress 5.4 är släppt! Här är lanseringsposten på wordpress.org, och här är vår genomgång av vad som är nytt i den här versionen. Kom ihåg att du måste uppdatera manuellt, med ett knapptryck i wp-admin – 5.4 kommer inte installeras automatiskt!

Smolk i bägaren: WordPress marknadsandel har sjunkit något, men lugn – det är fortfarande den tveklöst största publiceringsplattformen.

Det har ställts in en del WordCamp-konferenser: Bilbao, Irun, Centroamérica, Barcelona, Boston och Kent. Däremot kommer WordCamp España köras online i maj. På tal om onlinekonferenser så diskuteras det nu om man ska visa dem i evenemang-widgeten i Adminpanelen. Tyck till!

Klarna hade problem med WooCommerce-beställningar den 2 april. Se även Niklas Högefjords post på i WooCommerce-gruppen på Facebook om saken.

BuddyPress 6.0.0 är släppt i en första betaversion. Testa med BP Beta Tester-tillägget. Lansering blir det i slutet av april, och de största nyheterna är såväl REST API:t som BuddyPress-blocken.

Elementor släpper Elementor Experts, en tjänst för Elementor-utvecklare att hitta kunder. Det är gratis att bli medlem, så om du jobbar främst i Elementor är det här något för dig.

Gennady Kovshenin poängterar att såväl bbPress som WooCommerce har svårt att räkna. Fascinerande poster.

Tilläggsutvecklare kan nu ”stänga” tillägg på wordpress.org. Bra.

Mer för utvecklare: förslag på uppdaterad PHP-kodstandard i WordPress. Långt och matigt.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.4.