Autouppdatering av teman och tillägg kommer till WordPress

Trogna läsare av nyhetsbrevet vet att det jobbas på en funktion för att uppdatera teman och tillägg automatiskt, precis som WordPress gör för säkerhetsuppdateringar. Funktionen testas, som alltid, i ett funktionstillägg kallat WordPress Auto-updates (här på Github), och nu anser man sig så klar att man påbörjat arbetet med att integrera funktionaliteten i nästa version av WordPress. Det betyder att, om inget oväntat inträffar, det här är en funktion som kommer i WordPress 5.5.

Men oroa dig inte! Det är inte obligatoriskt att uppdatera vare sig teman eller tillägg automatiskt. Tvärtom så funktionen aktiveras, och detta per tema samt tillägg, så det är inget som slås på automatiskt.

Slå på och av automatiska uppdateringar till höger
Här hittar du motsvarande länk på teman

Känner du dig modig så kan du testa direkt, med funktionstillägget länkat ovan. Annars är det sannolikt att det här är med i nästa stora version av WordPress som sagt. Man kunde kanske önskat att gränssnittet var lite mer spännande dock, det ser ju lite fattigt ut med de där textlänkarna och den informativa texten, inte sant?

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.