WPSE 141: WooCommerce i beta och Yoast har köpt ett tillägg

Det här numret av WPSE kommer en dag tidigare än vanligt, på grund av midsommarfirande förstås. Lyckligtvis har det varit en lugn vecka så att vi kan ta en skön långhelg.

WooCommerce 4.3 har släppts i en första betaversion. Du testar lättast med WooCommerce Beta Tester-tillägget. WooCommerce har ju som bekant skruvat upp tempot, med månatliga nya versioner. 4.3 har flera nyheter, bland annat en ny förstasida för WooCommerce i wp-admin. En liten varningsflagg för produktrutnätsblocket som får en större uppdatering, så testa med fördel.

Yoast har shoppat lite. Man har förvärvat det utmärkta tillägget Duplicate Post, samt anställt skaparen Enrico Battocchi – så här säger han om saken. Tillägget ska vidareutvecklas men kommer fortsätta vara gratis att använda. Det blir dock lite djupare integration med Yoasts övriga tillägg där det passar.

Allt blir block, så även aktivitetsformuläret i communitytillägget BuddyPress. WP Tavern går igenom förslaget.

WordCamp Torino har ställts in. Är du konferenssugen och diggar JavaScript så är det dock OpenJS World den 23-24 juni, online och gratis.

Theme Check, tillägget som hjälper temautvecklare att förbereda sig för att skicka upp sina teman till wordpress.org, har uppdaterats.

WordPress kräver nu PHP 7.3. Om du är på en aktuell version av WordPress men använder ett webbhotell med äldre PHP-version så kommer du få en varning och mer information i wp-admin.

Notisprojektet, för olika sorters notifieringar inom WordPress, har kommit vidare och nu vill man veta vad andra tycker är viktigt för en första version.

Glad midsommar på er alla! Vi hörs igen nästa vecka.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.4.2.

💻 Lediga WordPress-jobb

Frontend och backend utvecklare sökes
Husverket AB | Läs mer →

Ansvarig för Managed WordPress till Oderland
Oderland Webbhotell AB | Läs mer →

Vill du synas här alldeles gratis? Skicka in din jobbannons!