Shopify är världens näst största CMS

Att WordPress är världens största CMS (content management system, eller publiceringsplattform om du så vill) är gamla nyheter. Enligt W3Techs så driver WordPress 38.4% av webben, vilket är en hisnande siffra i sig, men ännu större när man tittar på konkurrenterna. Tills för en tid sedan så var Joomla världens näst största CMS, men nu är det alltså ehandelsplattformen Shopify som seglar upp som utmanare, med drygt 2.9%. Hisnande siffror.

Här är topp fem:

  1. WordPress – 38.4%
  2. Shopify – 2.9%
  3. Joomla – 2.3%
  4. Drupal – 1.5%
  5. Wix – 1.5%

Det är förstås talande att det är en ehandelsplattform som är tvåa på CMS-listan, men det betyder inte att Shopify är världens största på den fronten. WooCommerce listas nämligen inte som ett eget CMS, det drivs ju ovanpå WordPress, men om man slog ut WooCommerce så skulle det ha 6.3%, alltså solklar tvåa.

Det är således tämligen riskfritt att investera för framtiden i såväl WordPress som WooCommerce – båda plattformarna växer så det knakar.

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.