WPSE 149: WooCommerce 4.6.0 håller tiden

🛒 WooCommerce 4.6.0 är släppt i lanseringskandidat. Skarp lansering är planerad till den 13 oktober. Man har även släppt WooCommerce Blocks 3.5.0.

🗑 WordPress 5.6 kommer inte få de nya navigeringsvyerna (avsedda för såväl blockredigeraren som Anpassa-läget), till följd av att de helt enkelt inte är färdiga nog. Det är synd, men ofärdig funktionalitet ska förstås inte skeppas med WordPress – det misstaget har gjorts förut.

📯 Gutenberg 9.1 ger temautvecklare bättre möjligheter att anpassa blockredigeraren, men i övrigt är fokus på gränssnittet i den här versionen. Övergripande fokus framöver blir förstås att förbereda för WordPress 5.6.

🗓 Är du sugen på onlinekonferenser så är det två på radarn: Page Builder Summit den 5-9 oktober, och WooSesh den 13-14 oktober.

🚀 Jetpack 9.0, som släpps inom kort, kommer att ha fungerande inbäddningsblock för Instagram. Icke-autentiserade sådana slutar som bekant fungera den 24 oktober. En annan nyhet är att du kommer kunna skapa Twitter-trådar genom att dela dina poster till Twitter, vilket låter ganska intressant faktiskt!

🗣 I dag börjar WP Accessibility Day.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.5.1.

Thord D. Hedengren, redaktör


💻 Lediga WordPress-jobb

WordPress & WooCommerce Support Specialist
Servebolt | Läs mer

 Plugin-utvecklare med koll på WooCommerce och API:er
Krokedil AB | Läs mer

Två WordPress-utvecklare sökes till The Generation
The Generation AB | Läs mer

Frontend och backend utvecklare sökes
Husverket AB | Läs mer

🆓 Lista ditt WordPress-relaterade jobb här, det är gratis!

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.