WPSE 150: Jetpack räddar inbäddningarna och Cloudflare optimerar din sajt

🚀 Jetpack 9.0 (och 9.0.1) är släppt och som väntat har man stöd för inbäddning av såväl Facebook- som Instagram-poster. Det här är något som fungerat automatiskt förut, tack vare oEmbed, men den 24 oktober stängs de API:erna ned för alla som inte har autentiserade appar. Jetpack löser den saken. En annan kul funktion är att publicera poster som Twitter-trådar, vilket ska bli spännande att testa. Man har även lagt till stöd för Loom.

☁️ Cloudflare har släppt en tjänst, för betalande kunder, som heter Automatic Platform Optimization, och WordPress är den första plattformen som får stöd för denna. Lätt att sätta upp med Cloudflares tillägg, men fungerar som sagt inte med gratiskonton.

💸 iThemes har shoppat igen, den här gången är det onlinekurstillägget WPComlete som införskaffats. Matchar köpet av Restrict Content Pro tämligen väl får man nog säga.

🤚 WordPress 5.6 ska få stöd för PHP 8 och man behöver hjälp att testa detta. Minimikraven för WordPress uppdateras däremot inte.

🧰 Gutenberg 9.1 släpptes förra veckan, med förändringar för Full Site Editing som temautvecklare bör känna till, rörande theme.json. Vill du förresten ha hjälp att skapa din theme.json så finns det ett (experimentellt) verktyg för detta, även om det bara berör globala stilar för närvarande.

♻️ Har du slagit på autouppdatering av något tillägg eller tema ännu? Chris Hardie går igenom hur den funktionen fungerar, eller snarare, hur ofta WordPress kollar om det finns något att uppdatera. Spoiler: var tolfte timme, om din cron fungerar som den ska.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.5.1.

Thord D. Hedengren, redaktör


💻 Lediga WordPress-jobb

WordPress & WooCommerce Support Specialist
Servebolt | Läs mer

 Plugin-utvecklare med koll på WooCommerce och API:er
Krokedil AB | Läs mer

Två WordPress-utvecklare sökes till The Generation
The Generation AB | Läs mer

Frontend och backend utvecklare sökes
Husverket AB | Läs mer

Vill du visa ditt lediga WordPress-jobb här? Det är gratis – skicka in din radannons bums!