WPSE 152: WooCommerce uppdateras och WordPress tappar widgetvy

🛒 WooCommerce 4.6.1 har släppts, och är förstås en buggfixversion som ska vara säker att installera om du redan är på förra veckans 4.6. Även första betan för 4.7.0 är släppt, där det främst rör sig om blockförbättringar.

🤳🏻 WooCommerce kommer få stöd för Instagrams checkoutfunktioner. Det pågår en stängd beta i USA just nu, ansök om du uppfyller kriterierna med din butik (troligen inte…). Om inte så kan du använda Facebook-kopplingen för att skapa Instagram-shop-poster.

🎣 WordPress 5.6 är släppt i en första beta men det är utan den blockbaserade widgetvyn då den inte är klar. Funktionen har knuffats till 5.7. Det känns som att man borde sakta ned lite med blocktransformationen, för nu är det såväl widgetmålen som Full Site Editing som inte riktigt är där de var tänkta att vara i 5.6.

2️⃣ Apropå Full Site Editing så kommer Twenty Twenty-One i två versioner, där Full Site Editing-versionen kommer heta Twenty Twenty-One Blocks. Carolina Nymark berättar mer här.

🕶️ Fler nyheter rörande standardteman och WordPress 5.6: Det pågår en dark mode-diskussion kring Twenty Twenty-One, och WP Tavern berättar samt visar upp kommande blockmönster till tidigare års Twenty-teman.

📼 Gutenberg 9.2 är den sista versionen av blockredigeraren som är med i WordPress 5.6. De stora nyheterna är möjlighet att konvertera flera block till ett kolumnblock, nya bakgrundsinställningar för omslagsblocket, samt textning till videor – om du hostar dem själv.

👯‍♀️ Communitytillägget BuddyPress närmar sig version 7.0.0 – här är första betan, som du enklast testar med tillägget BP Beta Tester.

🚨 Det här händer inte ofta, men är det kris så är det kris: Tillägget Loginizer, med över 1 miljon aktiva installationer, har tvångsuppdaterats till följd av ett allvarligt säkerhetshål. Beslutet togs och genomfördes från wordpress.org, som kan göra sådant om det krisar.

🤦🏻‍♂️ Och så en liten rättelse: Det går visst att använda Cloudflares APO-tjänst med gratiskonton, men det kan kosta extra, som Thomas på Servebolt säger.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.5.1.

— Thord D. Hedengren, redaktör


💻 Lediga WordPress-jobb

WordPress & WooCommerce Support Specialist
Servebolt | Läs mer

Plugin-utvecklare med koll på WooCommerce och API:er
Krokedil AB | Läs mer

Två WordPress-utvecklare sökes till The Generation
The Generation AB | Läs mer

Frontend och backend utvecklare sökes
Husverket AB | Läs mer

🆓 Letar du WordPress-hjälp? Det är gratis att listas här samt i nyhetsbrevet. Skicka in ditt WordPress-jobb bums!