WPSE 157: Gott om uppdateringar inför WordPress 5.6

🥊 WordPress 5.6 närmar sig med stormsteg, vilket bäst illustreras av att field guide-posten som sammanfattar alla förändringar för utvecklare, har publicerats. Du kan fortfarande hjälpa till att testa, den första lanseringskandidaten är som bekant släppt, och en så kallad test scrub är planerad till i dag, fredag. Lansering blir det den 8 december.

🛍 WooCommerce har uppdaterats, till 4.7.1, med en handfull buggfixar. Dessutom har nästa lite större version, 4.8.0, släppts i lanseringskandidat inför lanseringen den 8 december. Även WooCommerce Blocks har uppdaterats, till version 3.9, och den innehåller en del lite större förändringar i checkouten. Slutligen, en ny orderstatus kommer till WooCommerce i framtiden: checkuot-draftLäs mer om den här.

👋 Communitytillägget BuddyPress har nått lanseringskandidat för 7.0.0, planerad att släppas den 9 december.

🗣 Tyck till om vad som ska vara med i WordPress 5.7 – du har till den 15 december på dig.

🎉 PHP 8.0.0 är släppt! WP Tavern går igenom hur du förbereder dina tillägg och teman för PHP 8. WordPress 5.6 har förstås stöd för den nya PHP-versionen, detaljer här.

🧨 Några tillägg som nyligen fått sina säkerhetshål tilltäppta: Contextual Related PostsEasy Registration FormsImport and export users and customersMedia Library AssistantSpam protection, AntiSpam, FireWall by CleanTalk, och WooCommerce Anti-Fraud.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.5.3.

— Thord D. Hedengren, redaktör


💻 Lediga WordPress-jobb

WordPress & WooCommerce Support Specialist
Servebolt | Läs mer

Plugin-utvecklare med koll på WooCommerce och API:er
Krokedil AB | Läs mer

Två WordPress-utvecklare sökes till The Generation
The Generation AB | Läs mer

Frontend och backend utvecklare sökes
Husverket AB | Läs mer

🆓 Annonsera efter WordPress-kunniga personer här, och i nyhetsbrevet, alldeles gratis!