WordPress 5.7 är släppt

Som planerat släpptes WordPress 5.7 i går kväll, den 9 mars, med namnet ”Esperanza” efter Esperanza Spalding.

Det här är en större uppdatering av WordPress så du måste logga in i wp-admin och trycka på uppdatera-knappen själv, såvida din WordPress-installation inte är riktigt ny, med start från 5.6. Då kommer nämligen även de stora uppdateringarna att installeras automatiskt, inte bara mindre säkerhetsuppdateringar. Vill du ha den funktionaliteten på befintliga webbplatser så hittar du följande länk på uppdateringssidan:

Slå på/av automatiska uppdateringar av stora WordPress-versioner

För de allra flesta är det förstås klokt att aktivera automatiska uppdateringar.

I övrigt har trogna läsare förstås redan koll på vad som är nytt i WordPress 5.7 eftersom vi gick igenom det häromveckan.