Är Jetpack Boost värt det?

Automattic har släppt Jetpack Boost, ett tillägg som ska snabba upp din WordPress-sajt. Detta gör tillägget genom att stuva om i din CSS (nåja, i nya filer) för att det viktigaste för sidans rendering ska laddas först, skippa icke-kritiskt JavaScript tidigt i laddningarna, samt förstås ladda in bilder först vid behov, så kallad lazy loading. Inget av detta är egentligen banbrytande funktioner, men för alla stökiga teman där ute så kan Jetpack Boost potentiellt göra skillnad.

Så här bra är WPSE enligt Jetpack Boost.

Så vad händer när undertecknad installerar Jetpack Boost här på WPSE? Enligt tilläggets egna beräkningar så blir det faktiskt sämre, om än minimalt, efter aktivering av all funktionalitet.

Hoppsan, det var inte åt rätt håll…

Siffrorna bekräftas snabbt med ett Lighthouse-test, det är minimal skillnad, även om Performance faktiskt gick till 100/100 med Jetpack Boost aktiverat, annars var det 99/100.

Så nej, ett extra tillägg aktiverat är inte värt det för WPSE, men kanske för dig? WPSE rullar trots allt på premiumhosting med Cloudflare framför allt, och det är förstås inget stökigt köptema utan ett professionellt utvecklat sådant. Med andra ord, inte riktigt vad Jetpack Boost finns till för att fixa.

Testa själv, Jetpack Boost är gratis att använda, kräver inte att du kör det vanliga Jetpack-tillägget, men väl att du kopplar ett WordPress.com-konto. Ett litet pris att betala om resultatet blir markant bättre.