WPSE 177: WooCommerce 5.4 i första beta

🛒 WooCommerce 5.4 är ute i en första beta. Det handlar förstås främst om nya versioner av WooCommerce Admin (upp till 2.3.0) samt WooCommerce Blocks (upp till 5.1.0). Dessutom jobbar man vidare med jQuery-kompatibiliteten. Det bör inte vara några förändringar som påverkar din befintliga installation. Lanseringsdatumet är satt till den 8 juni.

🔲 Blockbaserade teman är en komplicerad puck vad gäller temakatalogen på wordpress.org. Carolina Nymark har ett förslag på hur det ska fungera framöver, för självfallet ska blockbaserade teman finnas på wordpress.org i tid till WordPress 5.8, där Full Site Editing är med.

🟪 På tal om det så har Carolina även släppt en blockbaserat tema, värt en titt.

🗝 WP-CLI version 2.5.0 har släppts. Det är en rätt stor uppdatering, efterlängtad av alla som tycker om att köra WordPress-funktioner via terminalen.

🗣 BuddyPress 8.0.0 är ute i beta 2.

Ännu ett tillägg har förvandlats till något annat. Läs om ProfilePress-fiaskot på WP Tavern.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.7.2.

— Thord D. Hedengren, redaktör


🖥 Lediga jobb

Admin/redaktör för större WordPress/­WooCommerce-nätverk
Rindab | Läs mer

Är du vår nya React/frontend-utvecklare?
Oderland | Läs mer

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.