WPSE 186: WordPress 5.8.1 är runt hörnet

📯 WordPress 5.8.1 är släppt i en lanseringskandidat. Det handlar förstås om buggfixar, och när den väl rullar ut så kommer den (förhoppningsvis) uppdatera din webbplats automatiskt.

🛒 WooCommerce 5.7 har släppts i en första lanseringskandidat. Dessutom är WooCommerce Blocks 5.8.0 är släppt, men är förstås inte med i WooCommerce 5.7.

💸 Automattic har köpt Frontity, företaget bakom React-ramverket med samma namn. Grundarna kommer jobba heltid med WordPress, främst med full site editing och Gutenberg. Det finns en FAQ, för den som är nyfiken.

📰 Gutenberg 11.4.0 innehåller en mängd förbättringar, bland annat så använder galleriblocket nu bildblock, och det finns inställningar för utrymme i flera block.

📀 Programmet till årets Internetdagarna är släppt. Det blir online förstås, den 22-23 november. Dessvärre inget om WordPress i år heller.

🏳 WordPress Translation Day pågår i detta nu, men det är inte bara en dag längre, utan hela september månad.

🚨 Några populära tillägg som uppdaterats på sistone, till följd av säkerhetshål: Advanced Custom Fields, Booster for WooCommerce, Fonts Plugin, Nested Pages, OMGF, Post Views Counter, Shortcodes Ultimate, Timetable and Event Schedule, WordPress Real Media Library, WP Video Lightbox. Dessutom verkar så gott som alla integrationer från CRM Perks ha eller ha haft säkerhetshål, så använder du dem bör du kolla läget.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.8.

Thord D. Hedengren, redaktör

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.