WPSE 190: WooCommerce fyller 10 år

🛒 WooCommerce firar tio år – stort grattis! I kölvattnet av detta minns delar av WordPress-sfären kontroversen kring att WooCommerce var en fork av Jigoshop, samt, i mindre utsträckning, kaoset kring vad som var kvar av Jigoshop. Öppen källkod är inte alltid så enkelt. Låt oss ligga det därhän, men kanske ska vi komma ihåg att ibland blir det stora affärer av att dra igång något på öppen källkod – Adii Pienaar, grundare av WooCommerce, är multidollarmiljonär till följd av hur han drev WooCommerce mot vad det är i dag.

🛍 Apropå WooCommerce så är lanseringskandidaten av 5.8 ute, och tillägget WooCommerce Blocks har fått ett flertal uppdateringar, upp till 6.0.2.

🙋 PHP-enhetstester för WordPress-kärnan kommer förändras. Om du begriper vad det är så läser du mer här.

📚 Ett intressant förslag för ett webfont-API till WordPress. Undertecknad är försiktigt positiv.

💸 Themeisle har köpt premiumtillägget WP Landing Kit, som låter dig sätta upp landningssidor med olika domäner i en vanlig WordPress-installation.

🚨 En hög med tillägg som haft säkerhetshål, och därmed bör uppdateras: BetterDocs, Custom Dashboard & Login Page, Easy Media Download, iQ Block Country, LearnPress, Ninja Forms, OptinMonster, Tutor LMS, WordPress Popular Posts, WP Job Manager, WP Mega Menu, wpDiscuz. Dessutom så har så gott som allt från Catch Plugins haft ett säkerhetshål, så dubbelkolla.

🇺🇸 Och så en påminnelse: I dag börjar WordCamp US, online förstås.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.8.1.

Thord D. Hedengren, redaktör

👋🏻 Missa inget viktigt – prenumerera på WPSE, det är gratis och garanterat spamfritt.

Namn

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.