WPSE 195: WordPress 5.8.2 närmar sig och Jetpack köper WPScan

💣 Lanseringskandidaten för WordPress 5.8.2 är släppt. Det rör sig förstås bara om några små buggfixar. Lanseringen är planerad till den 10 november.

🤑 Jetpack (dvs. Automattic) har köpt WPScan, en databas över säkerhetshål inom WordPress-sfären. Det är ett synnerligen rimligt köp, inte minst med tanke på att Jetpack redan använder WPScan för Jetpack Scan-tjänsten. Det blir inga direkta förändringar för WPScan-kunderna i dagsläget, men på sikt kan det förstås bli så. Det är inte så svårt att gissa att WPScan fasas ut och ersätts med Jetpack Scan framöver. WPScan-grundarna Ryan Dewhurst och Erwan Le Rousseau är numera anställda av Automattic, med säkerhetsfokus förstås.

🚀 Jetpack har uppdaterats till 10.3. Det är enbart småfixar i bakgrunden den här gången, så inga nya funktioner eller så.

WooCommerce 5.9 har släppts i en andra lanseringskandidat. Även Action Scheduler har fått en uppdatering, till 3.4.0, och Facebook for WooCommerce har uppdaterats till 2.6.6.

🇺🇸 WordCamp Birmingham (i Alabama, USA) blir den första WordCamp-konferensen på plats. Det är den 4-5 februari 2022 som gäller, om du är intresserad.

🧑‍🔧 Post Status har utannonserat WordPress Career Summit den 8 april 2022.

⚠️ Några lite mer populära tillägg som haft säkerhetshål på sistone: Accept Donations with PayPal, Age Gate, Duplicate Post, MainWP Child, Ninja Forms, OptinMonster, Popup Anything, Smash Balloon Social Post Feed.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.8.1.

Thord D. Hedengren, redaktör

👋🏻 Missa inget viktigt – prenumerera på WPSE, det är gratis och garanterat spamfritt.

Namn

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.