WPSE 215: Beta på WordPress och WooCommerce

🧠 WordPress 6.0 har släppts i en andra beta. Den här kommer med nyheten att API:t för webbfonter inte kommer med, åtminstone inte fullt ut. Det blir ingen WebP som standard heller, men arbetet med det är pågående. Hjälp gärna till att testa det nya kommentarsblocket, dock.

👀 Apropå det så kommer WordPress 6.0 kommer förbättra tillgängligheten ytterligare. Den här listan är ganska omfattande, fint att se.

🛒 WooCommerce 6.4 är släppt, och även 6.4.1, som fixade lite tokigheter.

🛍 WooCommerce 6.5, som släpps den 10 maj, kommer ha bättre stöd för försäljning av digitala produkter, tack vare en speciell nedladdningsmapp. Den första betan är släppt, liksom tre versioner av WooCommerce Blocks (7.4.0, 7.4.1 och 7.4.2) samt en roadmap för ehandelsblocken.

🇪🇺 WordCamp Europe har släppt såväl schema som talarlistor.

🚫 Allvarligt säkerhetshål i populära sidbyggaren Elementor.

🚨 Några populära tillägg som behöver uppdateras snarast möjligt: Modern Events Calendar LitePopup MakerSlide AnythingWPvivid.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.9.3.

— Thord D. Hedengren, redaktör


Det här numret av WPSE sponsras av webbhotellet Oderland och digitalbyrån Divide & Conquer. Stort tack!

👋🏻 Missa inget viktigt – prenumerera på WPSE, det är gratis och garanterat spamfritt.

Namn

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.