WPSE 250: En oväntad femte beta av WordPress 6.2

5️⃣ WordPress 6.2 har nått beta 5, en oplanerad sådan, men lanseringen är fortfarande satt till den 28 mars. Det betyder att lanseringskandidaten kommer först senare idag, den 9 mars. I samband med detta har man även publicerat en mängd inlägg om nyheterna i 6.2, bland annat en så kallad field guide (sammanfattning) och en lista på förändringarna i blockredigeraren. Värt en extra titt är inställningen för minsta höjd för block samt möjligheten att lägga till egen CSS per block globalt. Slutligen, kika på livedemot som sändes den 2 mars, om du inte vill installera betan själv.

🛒 WooCommerce 7.5 har släppts i lanseringskandidat. Skarp lansering är planerad till den 14 mars. Samtidigt har WooCommerce blocks haft lite problem, där version 9.7.1 sänkte webbutiker som inte hade Gutenberg-tillägget aktiverat, vilket sedermera fixades i 9.7.2.

💸 MonetizeMore har köpt tillägget Advanced Ads.

🚨 Några populära tillägg som behöver uppdateras till följd av säkerhetshål: Cookie Notice & Compliance for GDPR / CCPA, Metform Elementor Contact Form Builder, Popup Builder by OptinMonster, Smart Slider 3, WordPress Shortcodes Ultimate, WPCode, samt Yoast SEO.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.