WPSE 261: Idag börjar WordCamp Europe 🇪🇺

🇪🇺 Idag börjar WordCamp Europe! Och är du ändå i krokarna kan du ju hoppa vidare till WordCamp Cartagena i Spanien, den 10-11 juni.

🤔 Apropå fysiska möten så finns det en diskussion kring hur framtida sådana ska hanteras.

🛒 WooCommerce 7.8 har fått både en och två lanseringskandidater. Skarp lansering blir det den 13 juni, och nej, det är ingen större uppdatering den här gången heller. Apropå det så kommer WooCommerce att kräva PHP 7.4 eller nyare från och med oktobersläppet av version 8.2. Ja, det är många siffror, och ja, det är ett tag kvar.

🗓️ WordPress 6.4 är en bra bit bort, med en tänkt lansering den 7 november. Kryssa i kalendern vetja.

🚀 AI är ju allt numera, och nu även en del av Jetpack så att du snabbt ska kunna producera innehåll, översätta mellan (tolv) olika språk, och justera innehållet efter tonalitet. Läs mer om funktionerna här, vilka även finns på WordPress.com, och krama ut lite mer information kring vad mer som är nytt i Jetpack version 12.2.

🚨 Några lite mer populära tillägg som haft säkerhetshål och behöver uppdateras: Brizy, Download Manager, Download Monitor, Formidable Forms, Jetpack, Nested Pages, Social Media Share Buttons, och Tutor LSM.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.