WPSE 269: Nygammalt säkerhetshål i WooCommerce

🛒 WooCommerce 8.1.1 stänger ett säkerhetshål, så se till att du uppdaterat. Det är olyckligt att säkerhetshålet ifråga egentligen skulle stängts i version 7.2, men patchen kom inte med av någon anledning.

🎤 WooSesh 2023 har släppt såväl talare som information om sitt pris, Seshies. Onlinekonferensen går av stapeln den 10-12 oktober.

🔌 ActivityPub-tillägget, som Automattic köpte nyligen, har nått version 1.0 och anses redo för att koppla ihop din WordPress-sajt med exempelvis Mastodon. Undertecknad har inte haft möjlighet att testa ännu, men det här är lovande för WordPress och kopplingen till öppna sociala plattformar.

🚀 Använder du Jetpacks nyhetsbrevstjänst? Nu kan du gömma innehållet bakom en betalvägg, i och med version 12.6. Andra nyheter är utdrag som är AI-genererade, vilket förstås fungerar sämre på svenska…

🏆 Openverse har vunnit Open Education Award for Excellence, vilket gör att projektet kan gå framåt ännu snabbare. WPTavern har storyn.

🤔 Dramat kring att WordPress.com listar tillägg från WordPress.org är inte över, men det lugnar sannolikt ned sig lite nu när du kan ladda ned tillägget från WordPress.com med.

🚨 Några säkerhetshål, utöver WooCommerce ovan, i populära tillägg som du bör uppdatera snarast: Enable Media Replace, Essential Addons for Elementor, Essential Blocks, Fluent Forms, PageLayer, ProfilePress, ShortPixel Image Optimizer, Website Builder by SeedProd, WPvivid.

Thord D. Hedengren