WPSE 269: Nygammalt säkerhetshål i WooCommerce

🛒 WooCommerce 8.1.1 stänger ett säkerhetshål, så se till att du uppdaterat. Det är olyckligt att säkerhetshålet ifråga egentligen skulle stängts i version 7.2, men patchen kom inte med av någon anledning.

🎤 WooSesh 2023 har släppt såväl talare som information om sitt pris, Seshies. Onlinekonferensen går av stapeln den 10-12 oktober.

🔌 ActivityPub-tillägget, som Automattic köpte nyligen, har nått version 1.0 och anses redo för att koppla ihop din WordPress-sajt med exempelvis Mastodon. Undertecknad har inte haft möjlighet att testa ännu, men det här är lovande för WordPress och kopplingen till öppna sociala plattformar.

🚀 Använder du Jetpacks nyhetsbrevstjänst? Nu kan du gömma innehållet bakom en betalvägg, i och med version 12.6. Andra nyheter är utdrag som är AI-genererade, vilket förstås fungerar sämre på svenska…

🏆 Openverse har vunnit Open Education Award for Excellence, vilket gör att projektet kan gå framåt ännu snabbare. WPTavern har storyn.

🤔 Dramat kring att WordPress.com listar tillägg från WordPress.org är inte över, men det lugnar sannolikt ned sig lite nu när du kan ladda ned tillägget från WordPress.com med.

🚨 Några säkerhetshål, utöver WooCommerce ovan, i populära tillägg som du bör uppdatera snarast: Enable Media Replace, Essential Addons for Elementor, Essential Blocks, Fluent Forms, PageLayer, ProfilePress, ShortPixel Image Optimizer, Website Builder by SeedProd, WPvivid.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.