WPSE 271: WordPress 6.4-betan får typsnittsfunktioner

2️⃣ WordPress 6.4 beta 2 är ute. Det viktiga här är de nya typsnittsfunktionerna, kallat Font Library på engelska, vilka gör det möjligt att jobba med egna typsnitt för dina blockteman. Man ber om testhjälp, så prova gärna.

🛒 WooCommerce 8.2 lanseringskandidat 1 är släppt. Skarp lansering är planerad till den 10 oktober.

🎤 Arbetet med nästa generations WordPress-evenemang fortsätter. Här är förslaget för globala sponsorer. Relaterat: Resurser för #WPDiversity på event. Blandat är bra.

📸 Jämte Openverse finns det en fotoavdelning på wordpress.org, med (i skrivande stund) 9793 foton du kan använda. Du kan bidra om du vill.

🙃 Hajpade Ollie Theme med sin onboarding-guide fortsätter dela WordPress-världen. WPTavern bryter ner det hela samt påpekar hur dåligt det går för blocktematillväxten. Det är inte så konstigt, blockredigeraren må vara kraftfull, men den är svårjobbad för redaktörer och det finns ingen självklar kommersiell lösning för blockteman som det funnits för vad som nu kallas för ”klassiska” teman.

🚨 Några populära tillägg som haft säkerhetsproblem och behöver uppdateras: FooGallery, iframe, ProfilePress, Table of Contents Plus.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.