WPSE 273: WordPress 6.3.2 släppt

🔐 WordPress 6.3.2 är släppt och det är en bugg- och säkerhetsuppdatering som bör installerats automatiskt.

🛒 WooCommerce 8.2.1 är släppt vilken återställer en ändring för hur globala attribut hanteras för produkter. Även WooCommerce Blocks har fått en fix (11.3.1) som gör att alla produkter nu faktiskt visas igen.

1️⃣ WordPress 6.4 har nått en första lanseringskandidat, så nu blir det definitivt inget annat än buggfixar. Du testar lättast med tillägget WordPress Beta Tester, men kom ihåg att 6.4 inte är färdig ännu och det blir sannolikt fler lanseringskandidater innan den faktiska utrullningen. Lanseringen är planerad till den 7 november. Några detaljer för utvecklare som kan vara bra att känna till med 6.4: förändringar kring scriptladdning, bättre markup för inloggning och registrering, inga bilagesidor som standard samt blockhooks.

🕰️ WP-CLI 2.9.0 släpps den 25 oktober och löser PHP 8.2-problem samt kompatibilitet för WordPress 6.4. Är du intresserad så är det en WP-CLI-hackardag den 10 november.

🤨 Apropå blockteman och specialinställningar som det pratats om de senaste veckorna så finns det nu en öppen diskussion kring detta.

😶 Hyfsat relaterat: Nya riktlinjer för hur supportforumen ska fungera.

🎪 Slutligen, den nya Showcase-sidan på wordpress.org är släppt.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.