Sponsorintervju: Earth People

WPSE utkommer med sitt 279:e nyhetsbrev senare i veckan. Det är en hel del, och det är möjligt tack vare våra sponsorer.

Earth People är en av dessa, så vi tyckte det var dags att ställa några frågor till dem, via Hjalmar Hallin.


Berätta lite om vad Earth People sysslar med? 

Vi gör digitala tjänster, appar, saas-tjänster, sajter, integrationer och installationer. Det som utmärker oss är att vi är rimliga människor och att vi bryr oss orimligt mycket om det vi skapar.

Earth People har funnits i 16 år och WordPress har varit en del av vårt erbjudande i åtminstone 15 av dem. Vi jobbar mestadels från vårt kontor i Gamla stan i Stockholm.

Många byråer verkar ha en ganska tuff höst. Känner ni av att det är hårdare tider? 

Vi har kunder i många olika typer av branscher så även om det har bromsat in på vissa håll så har det gasat på andra håll – så inte så farligt som vi kanske trodde först. Ta i trä.

Vad är det bästa respektive sämsta med WordPress?

Gutenberg är det bästa som hänt WordPress sedan custom post types. Förutom det så känns det som att WordPress håller på att gå mer och mer åt att bli ett nytt Squarespace där allt ska gå att bygga direkt i webbläsaren – något som är både bra och dåligt. Det gör att vi får större flexibilitet i hur vi kan bygga gutenbergkomponenter, men kan även försvåra för både oss och kunder om redaktörerna blir distraherade av nya spännande funktioner.

Har ni några råd eller tips för nybakade designers och utvecklare som vill jobba med WordPress?

I och med WordPress popularitet och att det funnits så länge finns det oändligt mycket tutorials och guider online som inte kommer från WordPress själv. Vår erfarenhet är att det ofta blir snårigt på grund av att tips & tricks blir förlegade snabbt och att folk har gjort på egna sätt, vilket inte alltid är kompatibelt med varann. Om du verkligen vill lära dig att utveckla egna teman och block är vårt bästa tips att rota runt i Gutenbergs källkod på Github och WordPress egna dokumentation.


Stort tack till Hjalmar och Earth People för svaren ovan, samt för att ni hjälper till att hålla WPSE vid liv genom att sponsra.

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.