WPSE 296: WordPress skippar en version

2️⃣ WordPress 6.5.2 är släppt och bör ha installerats automatiskt. Det är en säkerhetsuppdatering som fixar problematik med avatarblocket. Och nej, du drömmer inte – 6.5.1 slarvades bort på vägen!

ℹ️ WordPress 6.6, tänkt att släppas i i juli, kommer inte stödja PHP 7.0 samt 7.1. Om ditt webbhotell fortfarande kör så gamla versioner är det dags att påpeka det, eller kanske flytta…

💭 Speculative Loading är ett nytt så kallat feature-tillägg tänkt att implementeras i WordPress framöver. Man använder kommande Speculation Rules API:t (vilket för närvarande bara fungerar i nyare versioner av Chrome eller Chromium-baserade webbläsare) för att kunna förhandsladda innehåll. Här finns lite bakgrund för den som är intresserad.

🤦 Woo.com är nu WooCommerce.com igen, för det blev för hård SEO-smäll.

⛽️ WordPress.com har släppt ett bibliotek för blockmönster. De fungerar förstås utmärkt i egna WordPress-installationer med, så länge rätt block finns tillgängliga.

🗣️ Meetup, som används för officiella WordPress-meetups, undrar vad WordPress-communityt tycker om tjänsten. Tyck till om du vill påverka, undertecknad tycker att tjänsten borde fasas ut, ärligt talat.

📟 Automattic har köpt Beeper och ska, tillsammans med Texts.com (som också ägs av Automattic), fokusera på så kallade power users, om Matt Mullenweg ska tas på orden.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.