Äntligen släpps bbPress 2.6

Bättre sent än aldrig.

En gång i tiden var diskussionsforum centrala för diskussioner online. Sedan kom bloggarna, med sina kommentarer, och forumen blev lite mindre heta. I dag, med sociala medier som den främsta platsen för diskussioner – vi har inte ens kommentarerna påslagna här på WPSE – är förstås forum stendöda.

Eller?

Nej, det finns en hel del nischforum där ute med hundratusentals aktiva användare. Ett sådant är wordpress.org, där diskussionsforumet drivs av WordPress-tillägget bbPress. Och detta har nu, efter sex års väntan, släppts i version 2.6, och sedan i en mindre uppdatering, 2.6.1.

Nytt i bbPress 2.6 är, ja, en väldig massa kod har förstås petats in de senaste sex åren. Men att kunna sätta moderatorer per forum, istället för bara globalt, torde vara den största nyheten för användare. John James Jacoby, huvudutvecklare för bbPress-projektet, påpekar för övrigt att bbPress är världens största forum, med över 300 000 aktiva installationer. Inte så förvånande med tanke på att det bygger på WordPress, men ändå?

Läs mer om bbPress på den officiella sajten. Tillägget installerar du förstås via wordpress.org eller wp-admin, som vanligt.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning