WPSE 22

WooCommerce 3.2 är släppt (och WordPress 4.9 Beta 2 med)

Populära ehandelstillägget WooCommerce har släppts i version 3.2. Det är en mindre uppdatering som inte bör påverka din butik, men som alltid är det smart att testa ordentligt innan du trycker på uppdatera-knappen. Vi gick igenom nyheterna i WooCommerce 3.2 i ett tidigare nummer. Nästa version av WooCommerce är för övrigt tänkt att komma under fjärde kvartalet i år. Apropå WooCommerce så är det snart dags för WooConf (19-20 oktober i Seattle) och streamingbiljetterna är släppta. De går loss på $50, drygt 400 kr.

Gutenberg tuffar på. Version 1.3 la till en möjlighet att rapportera buggar direkt från tillägget, som alltså är tänkt för testning enbart (mer här) – innehållshanteraren släpps först i WordPress 5.0. Version 1.4 är också ute, med såväl HTML-block som globala block via REST API:t.

Disqus-data är på vift. Disqus används av många WordPress-sajter istället för det inbyggda kommentarsverktyget. Wordfence skriver om tillägget Postman SMTP, som tagits bort från wordpress.org av säkerhetsskäl. Det blir allt viktigare att hålla tillägg uppdaterade. GitLab har rest en massa pengar, det är egentligen bara intressant för oss eftersom Matt Mullenweg klivit in i styrelsen. 

WordPress 4.9 är släppt i betaversion, blott några minuter efter det att förra numret av WPSE skickades. Det är inte första gången det händer… Nu är beta 2 ute också. I alla fall, vill du hjälpa till och fixa buggar så hittar du schemat för kommande bug scrubs här.

Den senaste versionen av WordPress är 4.8.2. Se till att du, dina kunder, vänner samt ovänner, alla kör denna. För internets skull.

WordCamp Stockholm 2017

Vi ställde några frågor till Olaf Lindström som är med och organiserar WordCamp Stockholm 19-20 november 2017.

Vad arbetar ni med just nu? 
Söndagen 19 november (alltså dagen före själva konferensen) kommer vi att genomföra en Contributor Day, och programmet är snart färdigt. Vi träffas för att under trevliga former och i handling lära oss något nytt om WordPress, samtidigt som vi med vårt arbete bidrar till WordPress på olika sätt. Vi kommer att ha flera olika nyttiga och intressanta seminarier som alla kretsar kring WordPress.

Var kommer ni att hålla till? 
Vi får låna vackra och ändamålsenliga lokaler från ”DIBS by nets” så vi kommer att vara mitt inne i centrala Stockholm.

Vem får komma? 
Vi genomför Contributor Day som en så kallad. Det innebär att alla som anmäler sig är välkomna. Man behöver faktiskt inte ens ha biljett till själva WordCamp!

Köp din biljett här (eller bli mikrosponsor).

WPSE är officiell mediasponsor för WordCamp Stockholm. Du hittar senaste nytt i varje nummer och vi kommer förstås finnas på plats också. Ses vi där?

Tillägg: Reading Time WP

Du har säkert sett att vissa sajter och tjänster har uppskattad lästid för hur lång tid det tar att ta sig igenom en text. Tillägget Reading Time WP gör detta åt dig. Inställningarna är knapphändiga men kompletta nog. Du kan förstås ändra hur lästiden ska framställas rent textmässigt samt hur många ord per minut du tror dina besökare hinner med. Utifrån detta tas en lästid fram och inkluderas i början av ditt innehåll som standard. Lite CSS gör det hela snyggare men några sådana inställningar finns inte, det får du lösa själv, förslagsvis i Anpassa-läget under Extra CSS

Du kan också använda shortcodes för att infoga lästid, lämpligt om du inte vill ange lästiden på alla inlägg, eller vill koda in stöd för tillägget direkt i ditt tema. Reading Time WP är värd en titt om du också vill ge en fingervisning om hur lång tid det tar att läsa dina inlägg.

👉 Reading Time WP

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.