Är WordPress 4.8 släppt än?

WordPress 4.8 närmar sig, det är rentav så att det var planerat att den skulle släppas idag (den 8 juni), så det är fullt möjligt att 4.8 landar samtidigt som du läser det här. Annars är det släppkandidat 2 som gäller fortfarande, du testar lättast med Beta Tester-tillägget.

Vill du hjälpa till att översätta WordPress till svenska? Redaktörer och översättare sökes för att se till att översättningarna fortsätter flyta på. Inlägget startade för övrigt en liten debatt i WordPress Sverige-gruppen på Facebook som kanske kan intressera vissa.

Några snabba puckar: versionshanteringstillägget VersionPress släpper en hostad tjänst för att finansiera arbetet, det går att köpa streamingbiljetter till WordCamp Europe till det höga priset av 0 kr, och Jetpack har släppts i version 5.0 med stabilitetsputs samt fix av bildwidgeten i kommande WordPress 4.8. Apropå WordCamp så har det kommit ett nytt tema – CampSite – som arrangörer kan använda på wordcamp.org-webbplatserna, hög tid det.

WPForms har köpt tillägget WP Mail SMTP som vissa installationer/servrar verkar behöva för att kunna skicka mejl från WordPress på ett bra sätt. Lyckligtvis ska tillägget inte försvinna, utan snarare få lite puts och förbättras.

WP Super Cache är det mest populära cachetillägget, här kan du tjuvkika på nästa version. Ser lovande ut! När vi ändå snackar om cachetillägg så har WP Rocket uppdaterats till version 2.10.

GoDaddy köpte som bekant Sucuri, nu finns det en tjänst som heter GoDaddy Website Security för deras kunder. Troligtvis inte så många som berörs i Sverige, men ändå.

WP-CLI version 1.2.0 har släppts och projektet har fått en ny logga. Utvecklare världen över applåderar, övriga skakar nog bara på huvudet…

Den senaste versionen av WordPress är 4.7.5, om inte 4.8 hunnit ut lagom tills du läser det här. Se till att hålla dina installationer uppdaterade, okej?

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning