Intervju: Anders Norén om WP Glossary

De flesta känner säkert till Anders Norén, eller åtminstone hans populära WordPress-teman. Anders senaste projekt är WP Glossary, en WordPress-ordbok. Det är skäl nog för ett samtal, inte sant?

Vad fick dig att bygga WP Glossary?
Det är mycket jargong i WordPress-världen, och det är ofta en uppförsbacke för nya användare att hålla koll på alla ord och begrepp. Som en del av vår WordPress-dokumentation för kunder ingick det länge en ordlista med korta definitioner av de vanligaste orden i WordPress-världen.

När jag uppdaterade den listan för ett par månader sedan slog det mig att en expanderad version av ordlistan förmodligen skulle vara användarbar för en bredare skara också. En ordlista skriven för de som använder WordPress som innehållssystem, antingen som en del av sitt jobb eller på fritiden, snarare än för utvecklare.

Finns det några planer på att stödja andra språk?
Som av en händelse äger jag redan wpordbok.se, så det är inte uteslutet att det hamnar en svensk version där förr eller senare. Jag har dock mycket arbete kvar med det engelskspråkiga innehållet och sajtens funktionalitet innan jag når den punkten på priolistan. Innehållet är också licenserat under Creative Commons BY 4.0, om någon känner sig sugen på att översätta det till något annat.

Vad är nästa steg för WP Glossary?
Jag har en lista med både ord och funktioner som ska läggas till, och det finns en hel del definitioner på sajten som behöver finputsas lite. Högst upp på funktionalitetslistan är att lägga till ett formulär så att besökare kan tipsa om ord som saknas på sajten. Jag skulle också vilja få in en changelog för innehållet som skapas automatiskt från WordPress Revisions-funktion. Mest för att det vore roligt att bygga.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning