Intervju: Hej WP_Byrån, vilka är ni?

Fyra WordPress-profiler har bestämt sig för att slå sina påsar ihop och starta WP_Byrån, med taglinen ”en liten annorlunda webbyrå”. Eftersom det alltid är kul med nya aktörer på svenska WordPress-marknaden, samt att det här är ett välkänt gäng inom communityn, så tänkte blev det en kort intervju.

Vilka är ni som startar WP_Byrån?
Leif Kajrup är Digital strateg med över 25 års erfarenhet från kommunikationsbyråbranschen. Har arbetat med i princip allt från små lokala företag till stora multinationella industriföretag. Har drivit egen byrå sedan 2006 och brinner för allt som är digitalt, och socialt. Är strategen och projektledaren på WP_Byrån som även designar när det behövs.

Jonas Nordström har jobbat med programmering och webblösningar sen 1993, först inom konsultbranchen på Sigma, Epsilon och Apptus, senare teknisk projektledare på Allers Förlag. Jobbar numera uteslutande med WordPress i olika projekt. Exempel på kunderfarenheter: Var med och byggde www.sonymobile.com, en av världens största WordPress-sajter. Andra WordPress-kunder är TV4, Svenska Dagbladet, Aller Media, Bonnier Tidskrifter, Aftonbladet, IIS, Infab AB, InUse och First Flight.

Johan “Jonk” Stenström har jobbat som webbprogrammerare sedan 1999, och bland annat jobbat på Framfab då det begav sig. Jag driver eget bolag sedan 3 år tillbaks och sysslar mest med frontend-utveckling och WordPress. Har jobbat med WordPress sedan 2006. Älskar responsivt!

Thomas Mårtensson har arbetat som konsult med webbutveckling sedan 1999, i egen firma sedan 2006. Thomas arbetar idag mestadels på större projekt med programmering men vid behov och i mindre projekt även med UX. Är dessutom väldigt förtjust i WP_Byrå-kollegorn och ser fram emot ett långt och roligt samarbete med många roliga nya kunder.

Hur kommer det sig att ni valde att slå era kloka huvuden ihop och starta byrå?
Vi har tidigare i olika projekt jobbat ihop på ett eller annat sätt. Vi känner varandra bra och vet vad de andra går för. Vi har alla varit i samma situation där vi tyvärr fått tacka nej till uppdrag, antingen för att vi inte haft tid, eller för att vi saknat en viss spetskompetens. Men med den sammansättning vi har i WP_Byrån tillsammans med våra samarbetspartner är det ett helt annat läge och vi behöver inte längre tacka nej till uppdrag. En stor bonus är att alla i WP_Byrån är sjukt duktiga och kompetenta på det de gör – man blir faktiskt smått imponerad över sina kollegor 🙂 Vi drivs av att utveckla smarta och effektiva webblösningar, och med WordPress som plattform kan vi skapa näst intill vad som helst. Vi skapar gärna från grunden, både teman och tillägg.

Vem eller vilka är drömkunden för er?
Vi fokuserar först och främst på företag i Öresundsregionen men har egentligen inga problem med att arbeta med projekt över hela landet om det skulle behövas. Vi har en del kunder och projekt som kommer till oss eftersom de redan har valt WordPress som plattform, men egentligen behöver det ju inte vara så. Vi ser på en drömkund som någon som vill ha en smart och effektiv lösning oavsett val av plattform. Helst företag som vill anlita oss för stora projekt där vi får jobba med en applikation eller sajt från ax till limpa. Att vi sedan väljer WordPress som plattform är ju bara ett verktyg för att lösa uppdraget.

Hur ser ni på Gutenberg, är det en möjlighet eller mest problem för temautvecklare och byråer?
Vi ser det som en lovande möjlighet för WordPress-fans att få chans att leva ut mer av sin kreativitet utan att tvingas installera page builder plugins. Möjligen kommer det kräva mer grundutbildning av redaktörer, mest så att det inte går alldeles överstyr med layouten 🙂 Men det är ju upp till varje enskild sajtägare att bestämma.

För nya sajter ser vi inte några problem alls, men kanske en del jobb med att ställa om gamla sajter till det nya tänket och möjligheterna.

Å andra sidan – det kommer automatiskt att skapa mer arbete åt alla i branschen när sajtägarna vill kunna använda Gutenberg i sina gamla teman.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning