Intervju: WordCamp Norrköping 2018

Den 10-11 augusti är det WordCamp i Norrköping igen. Just nu söker man talare, volontärer samt sponsorer, ifall det är din kopp te. Vill du bara veta mer så läser du vidare, för jag tog ett snack med Jimmy Rosén som är arrangör.

Kul att det är dags för WordCamp Norrköping igen! Vad kan besökarna förvänta sig i år?
Vi kommer att vara i det spektakulärt häftiga Visualiseringscentret som ligger i Norrköping. På Visualiseringscentret finns det en 3D dom som är oerhört häftig för föreläsningar. Utöver det har vi ett extremt lågt biljettpris (100 kr) och Oderland Webbhotell sponsrar baren för de som är törstiga. WordCamp Norrköping 2015 betecknades av många av våra internationella besökare som är på VÄLDIGT mycket WordCamps som “det coolaste WordCampet nånsin” tack vare lokalerna, och i år skall vi såklart försöka toppa det.

Blir det något tema i år?
Det är ett event drivet av och för communityn, det vill säga att många av presentationerna såklart kommer att handla om ämnen som är relevanta just nu. Redan nu ser vi att ansökningar handlar mycket om digital transformation med hjälp av WordPress och WooCommerce, och om hur smidigt det är att jobba agilt och iterativt med jämfört med större och tyngre system. Jag ser med spänning fram emot alla intressanta ämnen och infallsvinklar.

Ni söker talare just nu. Mer specifikt, vad letar ni efter hos en WordCamp-talare?
Framförallt att man brinner för det man vill tala om, och att man har någonting av värde att dela med sig av till likasinnade.

Du har ju viss erfarenhet av att anordna WordPress-konferenser och meetups. Har du några tips till de som skulle vilja göra något sådant?
Börja med att bli medlem i WordPress Sveriges slackgrupp. Skriv i #general vad du är sugen på att göra, så kommer du få hjälp att dra ihop en meetup. Glöm inte: ett meetup.com-konto och en användare på wordpress.org  är nästan en förutsättning.

“If you book it, they will come”.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning