Schemat till WordCamp Stockholm är släppt och ett osäkert tillägg

WPSE är stolt mediapartner till WordCamp Stockholm, något vi tycker är väldigt kul. Den stora nyheten på den fronten är att schemat till WordCamp Stockholm är släppt. Det är så stort att vi ägnar en hel avdelning till WordCamp Stockholm i det här numret.

När vi ändå pratar om WordPress-evenemang, du har väl inte missat WPTranslationDay hos 24HR i Stockholm, den 30 september? Anmäl dig på Meetup.com, jag hoppas vi ses där.

Använder du tillägget Display Widgets? Då är risken stor att du har olämplig kod i din installation. Det är så illa att tillägget har tagits bort från wordpress.org, men du kan fortfarande uppdatera till (säkra) version 2.7 den vägen. Förslagsvis väljer du ett annat tillägg framöver.

Gutenberg behöver nästan en egen sektion i WPSE… Den här veckan har vi dock ingen ny version att prata om (i skrivande stund), men väl viktig information. Det kommer nämligen släppas ett tillägg för de som inte vill använda Gutenberg när den kommer i WordPress 5.0, utan hellre jobbar med den nuvarande visuella redigeraren. Goda nyheter för vissa, säkerligen. WP Tavern har en matig sammanställning av Gutenberg-surret för den som vill veta mer.

Gamla SWFUpload, den Flash-baserade filuppladdaren, har inte använts av WordPress sedan version 3.3, men har legat kvar ändå. Nu är det dock dags för den att försvinna, vilket betyder att vissa tillägg behöver uppdateras till den nyare Plupload. Detta sker förstås inte förrän i WordPress 4.9 så ingenting händer förrän då.

För utvecklare: Det pågår en diskussion om kodstandarden för JavaScript i WordPress, tyck gärna till. Apropå det så diskuteras det även att tillägg ska få ”support representatives” på wordpress.org. Det skulle möjliggöra företag att ha supportrepresentanter för sina tillägg, utöver utvecklarna.

Den senaste versionen av WordPress är 4.8.1. Se till att du kör den, okej?

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning