Snart betadags för WordPress 4.8

Den första betan av nästa stora version av WordPress, nämligen 4.8, närmar sig. Imorgon fredag är det sagt så äventyrliga användare kan snart testa via betatestar-tillägget eller i separat installation förstås. Kom ihåg att det rör sig om en beta, inget att köra i produktion således. Skarp lansering är planerad till den 8 juni.

WordPress 4.8 lägger grunden för nya textredigeraren Gutenberg, som dock inte släpps i 4.8 utan först senare. Vill du testa Gutenberg så kan du göra det här. Mer om nyheterna i 4.8 i ett senare nummer, låt oss invänta den första betan.

Apropå betor så blir det troligen en bbPress 2.6-beta till. För de som inte vet vad bbPress är så är det ett forumtillägg till WordPress, de officiella forumen på wordpress.org (och därmed även det svenska supportforumet) använder detta.

Några snabba: WeGlot, en lokaliseringstjänst som har ett WordPress-tillägg, har rest €450,000 i kapital. Schemat för WordCamp Europe, som går av stapeln 15-17 juni i Paris, är klart, och ja, det finns biljetter kvar. Nyfiken på hur WordPress-tilläggen utvecklades under 2016? Här finns data, bättre sent än aldrig inte sant? Apropå 2016 så är här resultaten av en undersökning rörande communitytillägget BuddyPress.

Det var inte bara intervjun som var ny i förra numret, en liten funktion smög sig även in i WPSE. Till höger om varje sektions rubrik finns en liten ?, länkad till en version av texten på vår (rudimentära) webbsajt. Bra om du vill spara texten för läsning i Instapaper eller Pocket, eller kanske rentav dela till någon annan. Naturligtvis finns länkarna med i det här numret med.

Nog om det! Den senaste versionen av WordPress är 4.7.4, se till att du kör den. Det är säkrast så.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning