Snart blir det fler cookievarningar

Tycka vad man vill om Automattics verktygslåde-tillägg Jetpack men det löser trots allt en hel del problem för många. Den senaste versionen, 4.9, har fått tre nya widgets där cookievarningen troligen kommer uppskattas av många. Apropå tillägg så har Shopify tagit bort sitt, så om du använder det för att koppla ihop din sajt med en Shopify-butik måste du göra på nytt vis innan den 30 juni.

Det blir en WooCommerce-konferens, eller WooConf, i år med. Kladda något smart i kalendern den 19-20 oktober och börja kolla flygbiljetter till Seattle, för då går WooConf 2017 av stapeln. Apropå e-handel och konferenser så kommer det förstås bli WooCommerce-snack på Ecommerce Sthlm som går av stapeln 10-11 maj, i Stockholm förstås.

En ny sorts WordCamp har föreslagits, av retreat-modell utanför storstäderna. Lite som ett kollo, undertecknad tänker förstås direkt på Sweden Social Web Camp. Tyck till i community-P2:n om du vill. Det finns för övrigt en annan sorts WordCamp, utöver de vanliga. Det första WordCamp for Publishers sker i Denver den 17-19 augusti.

För JavaScript-diggare som vill hjälpa till med WordPress-utvecklingen så blir det nu chatt varje vecka. Det är bra.

Den senaste versionen av WordPress är 4.7.4 och du kör förstås redan den, inte sant?

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning