Tema: Hamilton

Anders Norén är en välkänd temadesigner (och tillika kollega på Odd Alice) så när han släpper ett nytt tema är det värt en titt. Hamilton heter Anders senaste verk och det är ett portfolio-tema med mycket fokus på (förhoppningsvis) vackra bilder. Förstasidan erbjuder ett rutnät med två eller tre kolumner och smart justering av bilderna. Mer information får du om du för musen över en bild men det finns även en inställning för att visa överskriften (det vill säga postens rubrik ovanpå den utvalda bilden, för det är vad som används) hela tiden. Väl inne på posterna är det luftigt och fint med bra stöd för bildgallerier (förstås!) samt snygga bildtexter. Det finns även en sidmall för att lägga in sin resumé, ett trevligt inslag som många frilansare eller jobbsökande kreatörer säkert uppskattar. Förutom nämnda inställningar så finns det även ett mörkt läge som ändrar text och bakgrundsfärg, lämpligt om du skulle vilja ha en mörk bakgrundsbild.

Som de flesta teman idag så finns stöd för just egna bakgrundsbild samt logotyper. Den senare är trevligt implementerad, för lägger du till en logotyp så göms texten som annars skrivs ut där. Det är något många teman glömmer bort: har du en logotyp vill du sällan upprepa dig med en sidtitel till.

Hamilton har en mängd snygga effekter, med bilder som laddas in efter behov, mjukt och fint. Det ger ett professionellt och rent intryck, utan att för den skull bli för avskalat. Även menyn är snygg, tryck på hamburgaren uppe till höger (vilken kan ändras till en vanlig textmeny för större skärmar om du så önskar) så lägger sig menyn över hela sidan. Tjusigt!

Det är dock värt att påpeka att Hamilton inte är ett tema för alla. Har du inte utvalda bilder till dina poster så ser det väldigt grått och trist ut, inte minst i sidfoten på posterna där den relaterade läsningen blir väldigt tam:

Det här är ett tema för bildtunga webbsidor, inte för lätt läsning och snabba korta poster som består enbart av text. Fotografer se hit, således.

Hamilton är just nu under review och kan inte laddas ner från wordpress.org ännu. Håll ett öga på temats sida för mer information om när det är tillgängligt.

Fotnot: Missa inte intervjun med Anders Norén om just Hamilton.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning