Tema: Storefront

WooCommerce är tveklöst det populäraste ehandelstillägget till WordPress och tillika en utmanade till dedikerade ehandelsplattformar. Lite som WordPress utmanade etablerade CMS en gång i tiden, faktiskt. Numera är WooCommerce ägt av Automattic och naturligtvis finns det därför ett “standardtema” som är en utmärkt startpunkt för dina ehandelsprojekt.

Storefront heter temat och det uppdaterades nyligen till version 2.2 men har sedan dess fått några punktuppdateringar så den senaste skarpa versionen är 2.2.3. Temat är ytterst stabilt och lätt att komma igång med, mycket tack vare den guidade vyn i Anpassa-läget. Det är inte helt olikt hjälp-prompterna du får när du installerat WooCommerce faktiskt. Storefront uppmanar dig ladda upp en bild, ställa in egna färger med mera, utöver standardsaker som menyer och widgets som du säkert redan är bekant med.

Storefront är föredömligt nedskalat och bygger snarare på att du installerar tillägg, det finns gott om sådana, som är kompatibla med temat. Faktum är att det finns en hel marknadsplats för att köpa fler funktioner till Storefront, vilket förstås betyder att du kan gå alldeles för långt med onödiga funktioner, men också att det kanske kan räcka med just Storefront för att starta din webbutik. Pug Förlag kör Storefront som ni kanske minns, se intervjun i WPSE #7.

Storefront är den självklara startpunkten om du är nyfiken på WooCommerce eller vill lära dig hur det fungerar inför egna projekt med egna kompatibla teman.

? Storefront

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning