Tillägg: Add From Server

Add From Server är ett smart litet tillägg som låter dig lägga till filer direkt från din server, som du laddat upp med FTP. Vad är vitsen med det, tänker du kanske, och svaret är oftast ”ingen alls”. Men ibland kanske du behöver få in en fil i mediabiblioteket som är större än vad som kan laddas upp via webbläsaren, och då är det bra att kunna FTP:a upp den och sedan lägga till i WordPress med Add From Server.

Tillägget består av två vyer. Dels är det inställningarna för vilka mappar på servern som ska kunna användas samt vilka sorters användare som ska få använda Add From Server-funktionaliteten, och dels är det själva tilläggandet av filer. Båda vyerna är föredömligt enkla.

Tanken med Add From Server är inte att ersätta WordPress inbyggda filuppladdningsfunktionalitet. Med tanke på tilläggets natur så är det troligen klokt att inte ha det installerat och aktivt annat än när du verkligen behöver lägga till filer som du laddat upp via FTP, men om det är vad du behöver så fungerar det utmärkt.

? Add From Server

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning