Tillägg: Age Gate

En del innehåll är inte lämpligt för minderåriga, inte minst om du arbetar i spritbranschen där marknadsföringslagarna dikterar en hel del. För att friskriva sig från sådana saker så ställer en mängd olika sorters webbplatser frågan om hur gammal du är. Det kallas för en ”age gate”, och naturligtvis finns det tillägg som kan göra det här åt dig.

Just tillägget Age Gate är ett sådant, som namnet antyder, och det är synnerligen användbart. Du kan välja att ställa frågan om ålder och förvänta dig ett ja eller nej, eller så ber du besökaren fylla i sin faktiska ålder. Det finns en mängd inställningar för hur länge valet ska sparas, samt hur frågan ska formuleras. Du kan lägga in din logotyp, bakgrundsbild, samt rentav egen CSS för att bestämma hur åldersfrågan ska se ut. Det finns till och med tillägg för WooCommerce och kundregistrering.

Kort sagt så är Age Gate ett väldigt kraftfullt tillägg om du behöver ställa en fråga om dina besökares ålder, väl värd att testa om du inte är sugen på att utveckla en sådan funktion själv.

Age Gate

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning