Tillägg: Image Watermark

Vill du ha en liten logga på dina bilder men orkar inte fixa det i Photoshop innan du laddar upp? Då är Image Watermark tillägget för dig. Här kan du nämligen ladda upp en bild, med fördel med transparens, som placeras på de bildstorlekar du vill. Bilder som läggs på bilder på det här viset kallas för vattenstämpel och de ska förstås inte ta upp för mycket av uppmärksamheten.

Inställningarna är föredömligt lätta men det blir lite testande för att placera din vattenstämpel rätt och få till en lämplig storlek. Du kan även ändra hur framträdande din uppladdade vattenstämpelsbild är genom att ge den lite transparens. Dessutom kan du välja vilka bildstorlekar som vattenstämpeln ska petas in på. Förslagsvis skippar du tumnaglar och väldigt små bilder, det blir inte bra ändå. Apropå inställningar kan du hindra (eller snarare försvåra) kopiering av bilder. Det är förstås inte en särskilt trevlig sak att göra, men behöver du så har tillägget inställningar för det med.

Image Watermark är en bra och enkel lösning för att sätta vattenstämpel på dina bilder. Tillägget fungerar på nästan alla servrar, men det kan finnas konfigurationer som inte stödjer det. Om så är fallet bör du gnälla på webbhotellet. Det är ändå 2017 och tekniken som behövs bör finnas.

? Image Watermark

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning