Tillägg: Redirection

Ibland kan det vara bra att peka om en länk. Kanske har du haft en sida som du länkat till, men du har ändrat upplägg på dina sidor. Då vill du förstås att besökare som går till den gamla sidan hamnar på den nya. Det går att lösa på många sätt men tillägget Redirection är nog ett av de enklare. Genom att berätta för Redirection vilken sida den ska peka om, och vart den ska gå, så fixar tillägget resten.

Det stannar dock inte där. Du kan låta Redirection matcha URL-formatet ifall du ändrat något sådant. Låt säga att du hade ett arkiv med skivor med följande upplägg: dindomän.se/skivor/en-skiva/. Skulle du bestämma dig för att ändra upplägget till dindomän.se/skiva/en-skiva/ så kan du, i Redirection, rädda alla gamla länkar genom att kryssa i “Regular expression”. Då fyller du bara i dindomän.se/skivor/ som “Source URL” (gammal URL) och dindomän.se/skiva/ som “Target URL”, med “Regular experssion” ikryssat, så löser Redirection resten. Var lite försiktig så du inte hamnar i ompekningsloopar bara, testa ordentligt så att det blev som du tänkt sig.

Redirection är gratis och smidigt, åtminstone om det rör sig om ett mindre antal ompekningar som behövs. För större ompekningsjobb finns det bättre lösningar men få så enkla men ändå kraftulla som Redirection.

? Ladda ner Redirection

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning