Tillägg: User Switching

Ibland behöver man se hur en webbplats fungerar och beter sig för andra användare. En variant är att be om deras lösenord och logga in som dem, men det är förstås inte särskilt säkert. Då är tillägget User Switching en bättre idé.

Med User Switching kan alla användare med behörighet att lägga till samt ändra användare (administratörer respektive superadministratörer) gå till en användares profil och trycka på nya valet Växla till. Resultatet är att du ”blir” användaren, med det lilla tillägget att du inte kan se eller ändra lösenord, samt kan växla tillbaka till dig själv via adminlisten högst upp.

En annan funktion som User Switching erbjuder är att vara utloggad utan att logga ut. Funktionen heter Växla av och finns även den i adminlisten högst upp. På så vis kan du se hur sidan ser ut för en icke-inloggad användare, utan att egentligen logga ut, vilket säkerligen kan vara användbart i vissa specialfall. Du ”loggar in” igen, eller växlar på om du vill, via sidfoten på din sida eller på inloggningssidan.

User Switching kan vara ett användbart verktyg när du jobbar med WordPress-webbplatser med olika användarroller och eventuell problematik däromkring. Känner du igen dig i detta så bör du absolut ta en titt.

? User Switching

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning