Tillägg: WooCommerce Gutenberg Products Block

Om du kör WooCommerce och har Gutenberg aktiverat så får du en puff som frågar om du inte vill testa WooCommerce Gutenberg Products Block. Det här är ett tillägg som lägger till ett nytt block för dina WooCommerce-produkter, så att du kan visa dem i inlägg skapade med Gutenberg. Tanken är god, men genomförandet lämnar en del att önska.

Låt oss börja med vad du har för alternativ för dina produktblock. Du kan välja att visa alla produkter, filtrera efter exempelvis betyg eller annat attribut, visa efter kategori, eller – förstås – välja produkterna manuellt. Allt detta låter ganska bra, speciellt för sajter som blandar ehandel med redaktionellt innehåll.

Tillägget är dock lite yxigt än så länge. Beroende på var i innehållet som du infogat blocket så kan det bli svårt att ändra visningsalternativen, helt enkelt för att valen kommer utanför Gutenberg-delen av wp-admin, och därmed inte visas eller ens kan nås. Lite buggigt, kan man säga. Det vore dessutom önskvärt att kunna ordna om bland produkterna i blocket, nu infogas produkterna bara och du kan inte redigera, eller dra och släppa för att fixa till ordningen dem emellan.

Detta till trots så visar WooCommerce Gutenberg Products Block faktiskt hur Gutenberg kan underlätta för användarna. Det här är ett bra exempel på friheten den nya innehållsredigeraren kan erbjuda. Testa gärna, men tänk efter innan du kör live, är mitt råd.

? WooCommerce Gutenberg Products Block

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning