Tillägg: WordPress Beta Tester

Så här i betatider känns det väl helt rätt att prata lite om tillägget WordPress Beta Tester? Det är nämligen inte svårare att hoppa på betatestandet än att installera det här tillägget, aktivera och börja betatesta. Gå till Verktyg > Beta Testing efter att du aktiverat tillägget så kan du köra igång.

Men stopp och belägg! Först och främst, kom ihåg att det här är mjukvara i beta. Det betyder att den inte är färdig, det kommer finnas buggar och saker kan gå åt pipan. Betatesta inte på livesajter, gör det lokalt eller på testinstallationer. Det är inte bara att stänga av tillägget och kliva ur betatesten, vilket annars kanske hade varit lätt att tro. Nej, då måste du installera den senaste stabila versionen av WordPress och risken finns att betaversionen har ändrat databasupplägget något. Det kan bli struligt värre. Summan av kardemumman: betatesta inte live.

Med allt det sagt, det är klart du ska testa WordPress-betorna! Sätt upp en ny installation, installera och aktivera WordPress Beta Tester-tillägget, gå till Verktyg > Beta Testing och välj vad du vill testa. Det finns två alternativ: punkt-releaser (någorlunda säkert) eller bleeding (kan krascha totalt). Den senare innehåller nästa stora version medan den tidigare håller sig inom befintlig version. Med andra ord, vill du betatesta 4.8 så är det bleeding du ska välja.

Hittat något konstigt? Berätta i betaforumet, men kolla så att det inte är ett känt problem först. Mycket nöje!

? WordPress Beta Tester

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning