Tillägg: WP User Avatars

En av de mer irriterande sakerna med WordPress är användarnas avatarer, alltså bilderna som visas vid deras namn i vissa teman. Dessa bilder laddas från gravatar.com, en tjänst som ägs av Automattic, men den är inte direkt smidig att jobba med och förresten är det väl bättre om bilderna laddas från din egen sajt? Just det…

Det är där WP User Avatars kommer in i bilden, ett av många tillägg som vill ge dig lite mer kontroll över din profilbild. WP User Avatars är dock enkelt och självklart, vilket gör det till en favorit.

Användarens avatar hanteras från profilsidan i wp-admin med en ny låda uppe till höger. Från denna kan en ny avatarbild laddas upp eller så väljer du en bild från mediabiblioteket. Spara och vips är det klart! Har du inte valt någon avatar så är det Gravatar som gäller, alltså det som är standard i WordPress, så WP User Avatars kliver bara in och ger dig extra möjligheter om du vill. Föredömligt enkelt och smidigt. Betänk dock att alla teman inte visar användarnas avatarer, men vill du se om det fungerade så gå till Användare > Alla användare i wp-admin, där listas även avatarbilden bredvid varje användare.

? Ladda ner WP User Avatars

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning