WooCommerce 3.2 är släppt (och WordPress 4.9 Beta 2 med)

Populära ehandelstillägget WooCommerce har släppts i version 3.2. Det är en mindre uppdatering som inte bör påverka din butik, men som alltid är det smart att testa ordentligt innan du trycker på uppdatera-knappen. Vi gick igenom nyheterna i WooCommerce 3.2 i ett tidigare nummer. Nästa version av WooCommerce är för övrigt tänkt att komma under fjärde kvartalet i år. Apropå WooCommerce så är det snart dags för WooConf (19-20 oktober i Seattle) och streamingbiljetterna är släppta. De går loss på $50, drygt 400 kr.

Gutenberg tuffar på. Version 1.3 la till en möjlighet att rapportera buggar direkt från tillägget, som alltså är tänkt för testning enbart (mer här) – innehållshanteraren släpps först i WordPress 5.0. Version 1.4 är också ute, med såväl HTML-block som globala block via REST API:t.

Disqus-data är på vift. Disqus används av många WordPress-sajter istället för det inbyggda kommentarsverktyget. Wordfence skriver om tillägget Postman SMTP, som tagits bort från wordpress.org av säkerhetsskäl. Det blir allt viktigare att hålla tillägg uppdaterade. GitLab har rest en massa pengar, det är egentligen bara intressant för oss eftersom Matt Mullenweg klivit in i styrelsen.

WordPress 4.9 är släppt i betaversion, blott några minuter efter det att förra numret av WPSE skickades. Det är inte första gången det händer… Nu är beta 2 ute också. I alla fall, vill du hjälpa till och fixa buggar så hittar du schemat för kommande bug scrubs här.

Den senaste versionen av WordPress är 4.8.2. Se till att du, dina kunder, vänner samt ovänner, alla kör denna. För internets skull.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning